Culinaria: Adrian Hădean prezintă reţeta rusească „Blini”

În prelungirile emisiunii Deşteptarea din această dimineaţă, chef Adrian Hădean, gazda Medium Rare de la Europa FM, s-a alăturat lui George Zafiu, Vlad Petreanu şi invitatului Mihail.

În cadrul rubricii Culinaria, Adrian Hădean i-a făcut o surpriză artistul basarabean cu origini ruse şi a prezentat reţeta rusească Blini.

„E o reţetă care vine din Rusia şi din toată lumea slavă. Blini sunt nişte turtiţe pe care poţi să le faci extrem de repede. Eu am făcut chiar alaltăieri, fiu-meu e pe spate după ele. Reţetele sunt cu miile, dar principiul este foarte simplu: unu sau două ouă, o lingură de iaurt, două linguri de făină, o lingură de mălai, bătute toate împreună. În ele poţi să mai pui diverse adaosuri.

Eu, de data asta, pentru că a apărut spanacul în piaţă, am pus spanac; spălat bine, opărit două minute, tocat şi amestecat în maglavaisul acesta. Apoi, într-o tigaie, nu foarte încinsă, doar aşa, mediu, foarte puţin ulei de floarea soarelui sau poate să fie unsoare de porc, de gâscă sau de raţă.

Iei cu lingura din acestă compoziţie şi, cât încape în lingură, pui în tigaie. După două minute, întorci pe partea cealaltă, mai laşi două minute şi e ceva de vis. Scoţi şi laşi pe un şerveţel să se mai scurgă untura din ea”, a explicat chef Adrian Hădean în Deşteptarea.

Adrian Hădean recomandă ca acest preparat să fie servit cu ceai sau cafea.