Confidenţialitate

Lucrările de restaurare la Cula Glogovenilor, sistate până la finalizarea evaluării pagubelor după ce un peret al monumentului istoric s-a prăbușit zilele trecute | AUDIO

Un perete al Culei Glogovenilor, monument istoric în care a locuit Tudor Vladimirescu, în județul Gorj, s-a părăbușit, zilele trecute. Cel mai probabil, muncitorii care lucrau la consolidarea monumentului au executat o manevră greșită. O comisie de experți în monumente va evalua starea acesteia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toate lucrările au fost sistate la Cula Glogovenilor până când comisia de experți va evalua pagubele și starea monumentului. O firmă din Baia Mare execută lucrarea de consolidare și restaurare a acestui imobil, iar lucrările au început în urmă cu câteva luni.

În urmă cu câteva zile, un perete din acest monument s-a prăbușit chiar când o echipă de muncitori restaura imobilul. Firma a întrerupt imediat orice lucrare în zonă, iar specialiștii în construcții vorbesc de o eroare a acestor lucrări.

O comisie de experți în momente trebuie să vadă cat de afectată este clădirea și cum trebuie să se acționeze pe mai departe.

Contractul de restaurare a acestui monument are o valoare de 4 milioane de lei și termen de finalizare până în 2025.

Sursa colaj foto: Facebook / Comuna Glogova

Citește și: 47 de ani de la cutremurul din 1977. Peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața și peste 11.000 au fost rănite în urma marelui seism