Confidenţialitate

Cuc: Validat la Transporturi. Vom avea 90 de kilometri noi de autostradă la finele anului

Ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, la ieșirea de la audierile din Parlament, că vara aceasta se va muta pe șantierele de autostrăzi pentru a supraveghea personal stadiul lucrărilor și a dat asigurări că, până la finele anului, vor fi gata 90 de kilometri noi.

“90 de kilometri de autostradă vor fi gata anul acesta. 15 au fost dați deja în circulație în luna martie, vorbesc de secțiunile A, B și C din lotul II Lugoj-Deva, urmând să avem lotul III și IV Lugoj-Deva, lotul III și IV Sebeș-Turda și intrarea în București, cei trei kilometri”, a declarat Cuc, care a deținut și până acum acest portofoliu în Guvernul Grindeanu.

Ministrul a adăugat că, per total, în acest an vor fi lansate proiecte de autostrăzi de 600 de kilometri.

“Până acum am lansat proiecte de 93 de kilometri, vorbim de proiectare și execuție de autostradă, și 121 de kilometri de drumuri de mare viteză. Mă refer la Pitești-Sibiu, centura de sud a Capitalei, drumul de mare viteză Pitești-Craiova”, a mai arătat Cuc.

El a subliniat că va merge personal în inspecție pe șantiere, pentru a supraveghea stadiul lucrărilor.

“Chiar în această vară mă voi muta pe șantier, pentru că mi-am asumat niște termene, niște kilometri de autostradă. Unii constructori au luat în serios tot ce am transmis, alții văd că încă merg cu o viteză redusă și, dacă vor continua să meargă așa, nu vor mai lucra, lucrurile sunt simple”, a continuat ministrul.

Răzvan Cuc a primit aviz pozitiv pentru portofoliul de la Transporturi de la comisiile de specialitate din Parlament cu 32 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Candidații pentru funcțiile de miniștri, propuși să facă parte din Guvernul condus de Mihai Tudose, sunt audiați în prima parte a zilei de joi, urmând ca la ora 15,00 plenul comun al Parlamentului să se reunească pentru a valida noul Cabinet.