Confidenţialitate

Cuc, PSD: Românii ies în stradă pentru că au ajuns la capătul puterilor

Fost ministru al Transporturilor din ultimele două guvernări social-democrate, social-democratul Răzvan Cuc este de părere că actualele proteste de stradă au drept cauză “incompetenţa” actualei guvernări de coaliție.

“Pandemia, reală şi gravă, dincolo de efectele pe care le-a produs pe toate planurile, de la sănătate la economie, a făcut o radiografie cumplită a guvernării Iohannis-PNL-USR-UDMR. A arătat incompetenţa, nepăsarea şi aroganţa unui grup de politicieni cinici, care au făcut tot ce au putut ca să pună mâna pe putere, apoi nu au mai ştiut ce să facă mai departe cu ea”, a scris acesta pe Facebook.

Senatorul PSD a explicat că toate statele europene au lucrat pentru a proteja cetăţenii şi pentru a sprijini companiile afectate de pandemie şi de restricţiile impuse peste tot.

“În lumea civilizată, toate restricţiile au venit însoţite de măsuri şi sprijin. Toate au fost comunicate simplu, clar şi cu empatie. La noi, miniştrii se bâlbâie, insultă oamenii nemulţumiţi, iar în spatele cortinei, beau whisky scump sau îşi fac fotografii fără mască în remorca unei camionete. Dar cel mai grav lucru este că nu au sprijinit pe nimeni. Domnul Cîţu, mai întâi ministru de Finanţe, apoi, premier, a împrumutat sume uriaşe în numele României. Unde sunt banii?”, a mai spus senatorul PSD Neamţ.

El susţine că actualul guvern nu s-a implicat pentru a gestiona criza generată de pandemia de COVID-19.

“Unde sunt ajutoarele pentru agricultorii care au fost loviţi şi de secetă? Unde sunt banii pentru firmele care au cotizat ani de zile la bugetul de stat, iar acum ar fi avut nevoie de ajutor? Unde sunt paturile de la ATI? Unde sunt banii pentru oamenii care au pierdut zile de muncă sau chiar şi-au pierdut locul de muncă? Unde este comunicarea aceea coerenta şi empatică ce poate inspira solidaritate? Unde sunt profesioniştii care ne pot spune cât vor dura noile restricţii? Nu se poate să închizi tot fără să spui pentru cât timp! Nu poţi să stai pe Facebook sau în faţa camerelor de televiziune şi să spui că românii care au ieşit în stradă sunt terorişti sau fascişti! Nu poţi să rupi, cu dispreţ, orice urmă de comunicare cu aceşti oameni care sunt şi ei plătitori de taxe şi impozite din care guvernul de azi trăieşte, iar aleşii fac afaceri pe sprânceană”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor.

Răzvan Cuc a mai spus că românii ies în stradă pentru că actuala guvernare nu a făcut nimic pentru oameni.

“Taie şi îngheaţă alocaţii, pensii, salarii, dar nu pun nimic pe masă! Când i-a convenit politic, preşedintele a îmbrăcat geaca roşie. Acum se ascunde după prompter. Iată că dubla măsura se decontează”, a declarat senatorul social-democrat.

Parlamentarul a subliniat că demonstraţiile oamenilor nu pot fi confiscate politic şi nu pot fi stigmatizate prin “exerciţii de manipulare care să redeschidă răni ca antisemitismul sau fascismul”.