Cuba: medicii vor avea salarii de aproape 67 de dolari

Se poate și mai rău decât în România: medicii cu dublă specializare din Cuba vor primi echivalentul a 67 de dolari.

Se va întâmpla abia de la jumătatea anului, când se va aplica o măsura privind majorarea salariilor din sectorul medical.În prezent, un doctor din această țară primește, în medie, 25 de dolari americani.

Un cubanez care lucrează în sectorul public primește în jur de 20 de dolari. Dar, pentru a nu muri de foame, guvernul oferă multe servicii gratuite şi subvenţii. La același nivel se află și un medic, care primește în prezent aproximativ 25 de dolari.

Autoritățile au decis, însă, să majoreze veniturile doctorilor, astfel că de la 1 iunie, peste 400 de mii de angajați din sectorul sanitar vor primi lefuri mai mari. De exemplu, un doctor cu dublă specializare va primi în jur de 67 de dolari.

Angajații au primit vestea cu bucurie. ‘Din primul salariu mărit voi cumpăra o jucărie pentru cel mai tânăr nepot al meu, care are trei ani’, a declarat o asistentă de 62 de ani.

Cuba va majora şi salariile medicilor care lucrează în afara ţării prin programe ale statului, dar aceştia sunt plătiţi deja mai bine decât cei rămași în țară.