Confidenţialitate

Cuba: Locuitorii din Havana rămân fără electricitate patru ore pe săptămână, din cauza problemelor cu producția și distribuția curentului

În Cuba, raţionalizarea energiei electrice a fost introdusă şi la Havana. Se întâmplă la peste două luni de la aplicarea acestor măsuri de economie în alte provincii ale ţării. Motivul: țara se confruntă cu mari probleme de producţie şi distribuţie a energiei.

Cele 2,1 milioane de locuitori ai capitalei nu vor avea curent patru ore pe săptămână, susțin autoritățile.

Întreruperile nu vor afecta serviciile esenţiale precum spitalele sau distribuţia de apă ori de gaz.

În ultimele săptămâni, aceste întreruperi de curent au stârnit furia populaţiei, mai ales noaptea, şi au dus la proteste cu lovituri în cratiţe pentru că, fără ventilator sau aer condiţionat, multora le este greu să adoarmă.

Întreruperile de curent au fost unul din elementele declanşatoare ale manifestaţiilor antiguvernamentale de amploare din 11 iulie 2021, cele mai importante în ultimii 60 de ani pe insula comunistă.

Aproximativ 700 de persoane sunt în continuare după gratii pentru că au participat la această revoltă populară.

Obligaţiile de raţionalizare sunt o consecinţă a lucrărilor de întreţinere la centralele învechite ale ţării şi a întreruperilor frecvente în reţeaua deteriorată.

Citește și: România nu va avea nevoie de importuri de gaze la iarnă, spune fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie | AUDIO

Foto: Shutterstock