Confidenţialitate

Cu tableta la școală | REPORTAJ

Inspirați de interesul tot mai crescut față de greutatea mult prea mare a ghiozdanelor copiilor noștri, continuăm seria materialelor despre cum poate tehnologia să îmbunătățească nu doar sănătatea, cât și procesul de învățare.

După ce, săptămâna trecută, colegii de la Matinalul Deșteptarea au discutat atât cu voi cât și cu profesori, părinți și autorități despre cât de necesar este să fie micșorat volumul necesarului pentru școală, astăzi în Lumea Europa FM, v-am invitat să asistați la o oră în care matematica se predă și se exersează pe tabletă.

Anca Grădinaru a mers la Școala 195 din Capitală, școală de stat, și a asistat la o oră a clasei a III-a H, condusă de profesorul pentru învățământ primar Claudia Chiru.

Aici, elevii folosesc gadgeturile și aplicațiile recomandate de cadrul didactic în mod natural.

Învățătoarea Claudia Chiru este deja un inovator în învățământul primar din România, iar despre tacticile aplicate de ea la clasă puteți afla mai multe dintr-o ediție trecută a Interviurilor Europa FM.

Astăzi însă, învățătoarea clasei a III-a H pregătește pe tabletă, evaluarea inițială a elevilor ce va avea loc mâine. Până ce testul online va fi gata, Claudia Chiru ne explică de ce copiii învață mai bine folosind tehnologia, iar elevii ei ne conving că tableta nu alungă nicicum plăcerea de a citi romane de pe cărți tipărite.

La clasa a III-a H de la Școala 195 din sectorul 3 al Capitalei, tableta personală a învățătoarei merge din mână în mână.

E rândul Alesiei să rezolve exercițiul. Scrie cu grijă pe ecranul din sticla, iar tot ce scrie se vede simultan și pe tablă.

Și asta pentru că tableta este conectată la proiectorul din clasă. Așa, toți elevii participă, deși nu au la ei propriile tablete sau telefoane.

Elevii  folosesc acum tableta să rezolve un exercițiu la matematică, dintr-o aplicație.

Însă, micul calculator e de ajutor și la alte materii.

Alesia și toți ceilalți elevi din România ar fi trebuit să aibă deja tablete cumpărate de stat, încă din 2014.

Dacă ministrul Comunicațiilor de atunci, Răzvan Cotovelea și Guvernul din care făcea parte domnia sa s-ar fi ținut de cuvânt.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.