Confidenţialitate

Cu puțin înainte de plecarea cabinetului Dăncilă, se organizează un concurs „cu dedicație” la ANAF

66 de posturi de conducere în birouri ANAF din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Timiş, Galaţi, Prahova au fost scoase la concurs. Procedura pentru înscriere este foarte clar prezentată pe site-ul Agenţiei Funcţionarilor Publici.  Doritorii pot depune dosarul și trebuie să se adreseze birourilor regionale pentru a afla ce anume au de învățat pentru testare. Orice economist ar putea fi fie luat în calcul, însă realitatea este că încă dinainte de a fi afișat postul pe site se știe cine îl va ocupa.

Mai mult, surse Europa FM precizează că este imposibil să treci acest examen dacă nu ți s-a promis postul de dinainte din cauza materiei: candidații trebuie să știe la punct și virgulă legi care depășesc 500 de pagini, iar asta nu ar fi o probleme pentru economiștii pregătiți, însă li se cere să reproducă papagalicește materia, ceea ce e e dificil pentru candidații care nu știu dinainte ce pică în ziua examenului.

Cei care nu sunt printre favoriți li se sugerează  să renunțe.

Concursurile vor avea loc pe 18 noiembrie, la sediul ANAF din Bucureşti. Lăsând la o parte că acest concurs se organizeaza chiar în perioada in care guvernul interimar ar urma sa fie inlocuit, sursele din administrația publică spun că practica posturilor cu dedicație este veche. De-a lungul timpului, fiecare guvernare a schimbat șefii instituțiilor, iar examenele în aparatul public au fost de neatins pentru majoritatea candidaților, susțin sursele Europa FM.