Cu doar trei săptămâni înainte de începerea școlii, guvernul se pregătește să achiziționeze tabletele pentru elevi 

Anunțarea câștigătorului licitației pentru cele 250 de mii de tablete promise în vară de Guvern se amână, din motive birocratice, așa că aseară, Guvernul a decis să deconteze cumpărarea altor 500 de mii de tablete.

Acestea pot fi cumpărate de primării sau inspectoratele școlare. Banii, 100 de milioane de euro, provin din fonduri europene.

Decizia vine cu doar trei săptămâni înainte de începerea școlii.

Până acum, Guvernul a promis cumpărarea, respectiv decontarea, a 750 de mii de tablete. 250 de mii vor fi achiziționate prin ONAC, cu internet inclus și specificații tehnice impuse de Ministerul Educației, care plătește cel mult 600 de lei pe bucată.

Licitația se va finaliza, în cel mai bun caz, cu o săptămână înainte de începerea școlii și numai dacă nu apar contestații. Și asta pentru că Ministerul Educației a trimis la ONAC caietul de sarcini foarte târziu.

Astăzi ar fi trebuit anunțați câștigătorul sau câștigătorii contractului, însă din motive birocratice acest lucru se amână cu o săptămână, au precizat pentru Europa FM , surse din cadrul ONAC.

În aceste condiții, Guvernul a hotărât să-i lase pe primari, aflați în campanie electorală, sau pe inspectorii școlari, să cumpere tablete.

Problema e că în acest fel, edilii vor cumpăra dispozitive diferite, iar elevii au cerut laptopuri, tabletele fiind utile doar până la clasa a IV-a.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS