Confidenţialitate

CTP: O reinstaurare a stării de urgență ar însemna căderea Guvernului Orban | AUDIO

Guvernul practică în aceste zile o politică de avarie – este de părere gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

El a declarat la emisiunea Piața Victoriei, la Europa FM, că Executivul se confruntă cu o scădere a încrederii din partea populației și că o reinstaurare a stării de urgență ar duce la căderea Guvernului Orban:

“Este în continuare o politică de avarie, de cârpeală. Ca să ajungem acum la reforme structurale…Păi, cum? Cu deficitul ăsta uriaș? Trebuie să rezolvi problemele locurilor de muncă, ale prețurilor. Eu nu pot decât să trag o concluzie: nu se poate reinstitui starea de urgență. Adică se poate, dar cu următorul preț: căderea Guvernului Orban”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Europa FM și propunerea UDMR de a prelungi mandatele aleșilor locali de la patru la cinci ani.

Inițiativa UDMR a primit deja raport de adoptare din partea comisiilor de specialitate ale Senatului. Prelungirea mandatelor – spune Cristian Tudor Popescu – ar echiva cu alegerea pe viață a primarilor și consilierilor:

“Ar fi cât se poate de logic și de necesar, să se restrictioneze numărul de mandate ale primarilor, la maximum două. Ce sens are ca un primar să fie pe viață, să aibă un număr nelimitat de mandate, în vreme ce persoana cea mai reprezentativă pentru stat în România, unde e ales de cetățeni – președintele, are dreptul la doar două mandate? UDMR-ului bineînțeles că îi convine, asta este obsesia lor, cu primarii. Să-și păstreze primarii în localitățile cu majoritate maghiară, oricât”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.