Confidenţialitate

CTP în Deșteptarea, despre victoria filmului “Parasite” la Oscar: E o surpriză! AUDIO

Jurnalistul și criticul de film Cristian Tudor Popescu a apreciat drept o surpriză faptul că pelicula sud-coreeană „Parasite/Parazit“ a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film.

A devenit prima producţie în altă limbă decât engleza care câştigă acest trofeu.

Pe lângă titlul de Cel mai bun film, „Parasite“ a mai fost recompensat cu premiul pentru regie, scenariu original şi pentru cel mai bun film internaţional.

Parasite“ este o satiră socială despre două familii din Seul care fac parte din clase sociale foarte diferite – una trăieşte în sărăcie, într-un subsol, iar cealaltă, foarte bogată, locuieşte într-o vilă de lux.

Cristian Tudor Popescu a spus că l-a considerat cel mai bun film din selecția de anul acesta, însă nu se aștepta la un salt atât de mare peste regulile scrise și nescrise ale Hollywoodului.

Vlad, George și Luca au vorbit cu Cristian Tudor Popescu în această dimineață în Deșteptarea despre ediția din acest an a premiilor Oscar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.