Confidenţialitate

CTP, despre revenirea Monicăi Anisie la catedră: Desconsideră funcția de ministru și postul de profesor

Gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu a criticat la emisiunea Piaţa Victoriei faptul că ministrul Educaţiei va fi în acest an şi profesor şi diriginte la Colegiul Naţional Tudor Vianu din Bucureşti.

E imposibil, spune jurnalistul, să faci faţă celor două calităţi în acelaşi timp:

De la partid, i s-a spus probabil că trebuie să facă asta. De ce? Pentru că dă bine din punct de vedere politic. Prin acest gest, doamna Anisie desconsideră atât funcția de ministru al Educației, cât și postul de profesor.

Cum să le facă împreună? Este vorba despre un gest de imagine absurd. Poți avea urgențe secundă de secundă, izbucnește un focar, se îmbolnăvesc 50 de copii, tu unde ești? La ore! 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu a criticat și modul în care a fost organizat începutul anului şcolar, în special lipsa de consecvenţă în decizii a ministrului Educaţiei, Monica Anisie: 

Ar fi trebuit s-avem o simulare a începerii școlii, să vedem unde merge online și nu merge online, unde au tablete, unde n-au, unde există personal suficient sau medici.

Doamna Anisie, când a venit la minister, nu știa care sunt problemele de 20 de ani ale sistemului de învățământ?

Răspuns – Nu știa, pentru că ne-a zis de atunci: «Mă duc la Minister ca să aflu de acolo care sunt problemele sistemului de învățământ».

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici emisiunea integrală: