CTP despre cazul Nastase: Aceasta eliberare foarte rapida este echivalenta cu o scuza din partea justitiei (AUDIO)

Despre această a doua eliberare a lui Adrian Năstase am vorbit cu editorialistul Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul Cristian Tudor Popescu consideră rentabilă cea de-a doua eliberare a lui Adrian Năstase din închisoare.

‘Primul gând este legat de sinuciderea pe care ne-a arătat-o domnul Adrian Năstase la prima arestare. Dacă ar fi fost dusă la bun sfârșit, ar fi fost o afacere foarte proastă. Pentru că acum, iată, iese după numai 7 luni din 4 ani și 6 luni și dacă raportăm la ce a realizat dânsul ca beneficii prin metodele de corupție pentru care a fost acuzat și condamnat, e rentabil’, opinează gazetarul.

Cristian Tudor Popescu adaugă: ‘Domnul Năstase a ieșit clamând în continuare sus și tare că este un deținut politic. Nu și-a recunoscut niciodată aceste infracțiuni pentru care a fost condamnat și în conștiința publică, această eliberare foarte rapidă este echivalentă cu o scuză din partea justiției: – domn prim-ministru, poate am exagerat și noi -.

Într-o anumită măsură, acel efect extraordinar al arestării lui Adrian Năstase, s-a diminuat. Se ia în considerare la reducerea pedepsei sau chiar la punerea în libertate: scrisul de cărți.

Domnul Adrian Năstase nu a fost condamnat pentru că nu scria cărți, a fost condamnat pentru corupție. Și prin faptul că își face în continuare meseria de bază, cea de profesor de drept, scrie tratate, rezultă de aici că s-a schimbat cu ceva atitudinea sa în raport cu faptele pentru care a fost condamnat?’, se întreabă Cristian Tudor Popescu.