CTP: Condamnarea lui Voiculescu, decizie istorica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că prin sentința pronunțată de Curtea de Apel București justiția din România înregistrează o premieră istorică.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă că decizia luată în cazul Voiculescu este a doua mare condamnare de după decembrie 1989. ‘O mișcare tectonică începe acum în conștiința colectivă în România. După ce a fost condamnat Adrian Năstase, reprezentant al sistemului de dinainte de 89, acum un al doilea stâlp al sistemului, reprezentat de Dan Voiculescu, ajunge să fie băgat de polițist cu mâna pe cap în dubă pentru a fi dus la închisoare’, a declarat editorialistul.

Cristian Tudor Popescu adaugă că ‘zece ani de închisoare înseamnă consemnarea și consfințirea prin justiție a unei vinovății grave a lui Dan Voiculescu’.

În ceea ce privește decizia magistraților de a confisca mai multe bunuri aparținând familiei Voiculescu, Cristian Tudor Popescu precizează că pot fi evoluții interesante în politică prin această importantă confiscare de bani și bunuri.