CSM respinge contestațiile procurorilor Țuluș și Iorga împotriva revocării din DNA

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au respins, astăzi, contestațiile formulate de procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestora din funcțiile deținute în cadrul DNA.

Foştii procurori DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Iorga au susţinut, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii , că decizia de revocare din funcţii a fost luată fără respecatrea legii şi au acuzat rapiditatea procedurii, în condiţiile în care Inspecţia Judiciară urma să demareze un control la DNA.

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş şi-au sustinut punctul de vedere în plenul CSM, unde au contestat decizia din 4 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM, de revocare din DNA, la solicitarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

DNA arăta, în cererea de revocare a Mihaielei Moraru Iorga, că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS