Confidenţialitate

CSM discută azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei care se ocupă de dosarul lui Vlad Pascu | AUDIO

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) discută miercuri, 23 aprilie, propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcţie a magistratului care judecă dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai. Suspendarea ar urma să se aplice până la finalizarea procedurilor disciplinare. Este vorba de judecătoarea care – la primul termen al procesului – a întrebat dacă unul dintre tinerii uciși în accident este în sala de judecată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 16 aprilie, Inspecţia Judiciară anunţa că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu care activează în cadrul Judecătoriei Mangalia.

Magistratul a ajuns în atenția publicului după ce, la primul termenul a întrebat dacă unul din cei doi tineri morți în accidentul de la 2 Mai, este în sală. De asemenea, un părinte a declarat că judecătorul părea că a venit nepregătit la şedinţa de judecată şi mesteca gumă.

Inspecţia Judiciară informa, în luna februarie, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului.

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se preciza într-un comunicat al Inspecției Judiciare

Judecăroarea mai are la activ un avertisment: în mai 2023, a fost sancționată disciplinar de CSM pentru executarea funcției cu gravă neglijență.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Alți doi tineri din Ucraina, care au trecut ilegal granița prin Munții Maramureșului, găsiți de salvamontiști după ce au fost observați de un localnic | AUDIO