Confidenţialitate

CSM București, la a doua victorie în grupele Ligii Campionilor

CSM Bucureşti a învins echipa germană BV Borussia 09 Dortmund, cu scorul de 25-22 (12-11), duminică, în deplasare, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României a câştigat, nu fără emoţii, un meci pe care l-a controlat, totuşi, în cea mai mare parte a sa.

Borussia a condus o singură dată, cu 3-2, în timp ce ”tigroaicele” au avut şi patru goluri avans în prima repriză (8-4), dar la pauză ecartul a fost minim, 12-11. Jocul a fost mai strâns în repriza secundă, dar din min. 48, când scorul era 19-19, CSMB a marcat de trei ori la rând (22-19), în min. 58 avansul echipei bucureştene era de un singur gol, 23-22, dar Carmen Martin a marcat pe contraatac şi a parafat victoria, CSM înscriind şi la ultima fază a partidei, prin Omoregie.

Pentru CSM au înscris Cristina Neagu (6 goluri), Emilie Hegh Arntzen (5), Elizabeth Omoregie (4), Yvette Broch (4), Barbara Lazovic (3), Ema Ramusovic (1), Alexandra Dindiligan (1) și Carmen Martin Berenguer (1).

Jelena Grubisic a parat 8 şuturi, iar Tess Wester 3, ambele având acelaşi procentaj (33,33%).

Golurile gazdelor au fost reuşite de Mia Zschocke 5, Jennifer Gutierrez Bermejo 5, Alina Grijseels 5, Merel Freriks 3, Laura van der Heijden 2, Amelie Berger 1, Frida Namo Ronning 1.

Yara Ten Holte a apărat 14 şuturi (41%).

Borussia era neînvinsă în grupă, cu un egal şi două victorii. CSM Bucureşti a reuşit a doua victorie consecutivă în deplasare.

Meciul a fost arbitrat de turcii Kursad Erdogan şi Ibrahim Oezdeniz, iar delegat EHF a fost slovaca Zuzana Fuleova.

În celelalte meciuri din grupă, sâmbătă, Brest Bretagne Handball a învins-o pe Podravka Vegeta Koprivnica cu 35-22, iar FTC-Rail Cargo Hungaria a remizat cu Team Esbjerg, 31-31, iar duminică, Rostov pe Don a întrecut-o în deplasare pe Buducnost BEMAX Podgorica cu 25-19.