CSM: Basescu, Ponta si Macovei au afectat independenta justitiei, prin declaratiile publice (AUDIO)

Așa a decis plenul reunit al Consiliului Superior al Magistraturii, luând în discuție un raport pe această temă sosit de la Inspecția Judiciară.

Traian Băsescu, Victor Ponta şi Monica Macovei au afectat independența justiției, prin declarațiile lor făcute în spațiul public.

Așa a decis joi plenul reunit al Consiliului Superior al Magistraturii, luând în discuție un raport pe această temă sosit de la Inspecția Judiciară.

Numai că Inspecția stabilise că singurul care s-a încadrat în limitele discursului politic este președintele în exercițiu, Traian Băsescu.

La ședința de astăzi a CSM a participat și șefa Înaltei Curți de Casație și JustiȚie – Livia Stanciu.

Amintim, săptămâna aceasta, Inspecția Judiciară constata că Victor Ponta a afectat independența justiției atunci când a spus despre Klaus Iohannis că va fi declarat incompatibil.

La fel și în ceea ce o privește pe Monica Macovei atunci când a declarat că premierul Victor Ponta ar fi pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti.

În cazul președintelui în exercițiu, Inspecția a stabilit că spusele sale referitoare la dosarul Microsoft NU au afectat independența justiției.