CSM a avizat revocarea a doi procurori DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a decis astăzi, într-o ședință cu ușile închise, la care presa nu a avut acces, revocarea din funcție pe procurorii DNA, Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.

Cei doi procurori, precum și procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au fost audiați câteva ore în plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ţuluş a declarat la ieşirea de la DNA că nu el este cel care a făcut publice înregistrările cu şefa DN, că aceasta nu l-a “iubit” niciodată şi că în ultimul an DNA a devenit o caricatură.

La rândul său, Laura Codruţa Kovesi a declarat că motivele cererii de revocare sunt legate de două dosare aflate în curs de investigare la DNA.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut săptămâna trecută revocarea din funcţia de procurori ai DNA a procurorului Doru Ţuluş şi a Mihaelei Moraru Iorga.

Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat că cei doi procurori nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul DNA, aşa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS