CSAT se întrunește astăzi pe tema coronavirusului. Numărul infecțiilor din Europa crește

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte, miercuri, de la ora 14.00.

Tema principală este strategia de acțiune în cazul infecțiilor cu coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că ține permanent legătura cu instituțiile și monitorizează situația românilor aflați în carantină în Italia, dar şi în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, au apărut cazuri noi de coronavirus şi în alte ţări. Austria şi Croaţia sunt două dintre ele.

Un hotel şi o locuinţă din Innsbruck legate de primele două cazuri de coronavirus confirmate în Austria au fost plasate în carantină.

Hotelul este locul de muncă al recepţionerei italiene de 24 de ani care a fost depistată cu noul coronavirus. Locuinţa în care ea a stat împreună cu prietenul ei din Italia venit în vizită e şi ea  plasată în carantină.

Purtătoarea de cuvânt a administraţiei din landul Tirol nu a putut preciza câte persoane se află izolate în hotelul care, potrivit presei din austriece, ar avea 108 camere.

Cei doi au contactat serviciile de sănătate după ce au început să aibă febră.

De asemenea, în Croația a fost depistat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre un tânăr care a vizitat Milano.

Bilanţul este completat de Belgia, Finlanda şi Suedia cu câte un bolnav, Franța – cu 12, Marea Britanie -13 Spania – 3  şi Tenerife, unde un hotel cu aproximativ 1.000 de turişti a fost plasat în carantină, după ce un medic italian a fost testat pozitiv cu Covid-19.  El a fost internat într-un spital din insula spaniolă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS