Confidenţialitate

Crucea Roșie România: Peste 1 milion de ucraineni au primit ajutor de la începutul războiului până acum | AUDIO

Peste 1 milion de ucraineni au primit ajutor de la Crucea Roșie Română de la începerea războiului. Aproape 50 de mii de refugiați au primit adăpost, apă, hrană, produse de igienă și materiale sanitare. Iar peste 250.000 de persoane au beneficiat de informare și asistență umanitară în toate punctele de frontieră, aeroporturi și gări din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Începând cu momentul în care au trecut frontiera, continuând cu ajutor pentru integrare, pentru învățarea limbii, în măsura posibilului integrarea pe piața muncii. A fost vorba de asistența umanitară directă și de servicii de integrare socială de care au beneficiat circa 116.000 de persoane dintre care aproximativ 40% au fost copii. Continuăm să oferim asistență cetățenilor ucraineni în centrele de sănătate, în cele 6 centre de sănătate pe care le avem în țară, centre permanente, precum și în caravanele de sănătate”, a explicat directorul general al Crucii Roșii România, Adrian Halpert.

Refugiații au fost ajutați și financiar, prin intermediul unei aplicații

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Peste 100.000 de cetățeni ucraineni au beneficiat de asistență financiară directă prin așa numitul program CVA – Cash and Voucher Assistance. Deci peste 100.000 de cetățeni ucraineni au beneficiat de asistență cash în valoare de 26,7 milioane de euro. Această asistență s-a făcut printr-o aplicație pe telefonul mobil unde ei se înscriu și unde sunt niște criterii conform cărora ei pot primi aceste sume – aplicație care funcționează în continuare”, a mai spus directorul general al Crucii Roșii România, Adrian Halpert.

Crucea Roșie trimite periodic și transporturi umanitare pentru cei rămași în Ucriana la Cernăuți, Ujhorod și Odessa.

Până acum au fost livrate peste 6 mii de tone de produse de strictă necesitate.

Sursa colaj foto: Inquam Photo / Octav Ganea

Citește și: Ucraina neagă că Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. Istoricul Armand Goșu: Nu spun că Rusia nu e interesată de Transnistria. Spun că nu în felul ăsta, și nu acum” | AUDIO