Confidenţialitate

Crucea Roșie Română, pregătită să intervină în sprijinul refugiaților din Ucraina | AUDIO

Crucea Roșie Română s-a mobilizat și se pregătește să intervină în sprijinul refugiaților din Ucraina, după invazia Rusiei. În urmă cu puțin timp a avut loc o ședință în care s-au stabilit principalele puncte cheie ale planului de ajutor.

Oficialii organizației au declarat pentru Europa FM că vor ajuta cetățenii ucrainieni cu mâncare, apa și adăpost dacă situația se va agrava. Vor asigura inclusiv asitență medicală, în cazul în care va fi nevoie.

„Crucea Roșie Română și-a activat planul de intervenție și situații de urgență. Este desemnată ca entitate cu rol de sprijin secundar pentru asigurarea cazării unor eventuale persoane evacuate sau refugiați în sensul asigurării apei potabile, hranei, asigurarea și distribuirea ajutoarelor de strictă necesitate, primirea și distribuirea ajutoarelor umanitare de urgență din colecte, donații. Acordarea primului ajutor de bază, suportul psihosocial și restabilirea legăturii sociale”, a spus directorul departamentului Situații de Urgență și Dezastre.

Voluntarii români vor acționa doar de pe teritoriul României, Crucea Roșie Ucraina fiind de asemenea mobilizată în țara vecină.

„Voluntarii au fost informați. Logistica a fost pregătită. Dacă se dă semnalul că este nevoie să se intervină, se va acționa concret”, a mai spus directorul departamentului Situații de Urgență și Dezastre.

Directorul departamentului Situații de Urgență și Dezastre a mai spus că vor exista oameni „doar în România. Noi colaborăm cu colegii din Ucraina și facem schimb de informații astfel încât să sprijinim populația”.

Oficialul de la Crucea Roșie mai spune că s-a luat legătura cu filialele organizației din străinătate, inclusiv cu cea din Statele Unite, pentru a se asigura și mai mult sprijin la nevoie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Fii la curent cu cele mai noi informații despre situația Rusia-Ucraina pe site-ul Europa FM.

Citește cele mai noi update-uri aici: Rusia a lansat o invazie asupra Ucrainei prin nord, sud și est. Insula Șerpilor, vizată de un atac, anunță grănicerii ucraineni | LIVE UPDATE

Autor: Raul Bambu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.