Crucea de pe Caraiman, reabilitată cu bani publici

Crucea de pe Caraiman va putea fi reabilitată cu bani de la buget, a decis Guvernul în ședința de miercuri. Potrivit unei estimări făcute de Ministerul Culturii, ar fi nevoie de 6 milioane de lei pentru reparații.

 

Crucea comemorativă a eroilor din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman va fi administrată de Ministerul Apărării.

După preluare, monumentul va fi restaurat cu bani publici sau prin atragerea de fonduri europene. Lucrările ar trebui să fie gata până la data de 1 decembrie 2018, când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire.

Monumentul Eroilor are nevoie de lucrări de reabilitare. De la ridicarea lui, în anul 1928, şi până acum, impresionanta construcţie n-a fost niciodată reparată.

De altfel, Primăria Buşteni a transmis o scrisoare Ministerului Apărării în care i-a cerut să găsească soluții de finanţare pentru restaurarea monumentului.

În 2014, monumentul din Bucegi închinat eroilor a intrat în Cartea Recordurilor: a obţinut titlul de cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.300 de metri altitudine.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS