Criza in estul Ucrainei. Operatiunea antitero continua pe toate fronturile

Peste 300 de teroriști au murit și alte câte sute de oameni au fost rănite în confruntări.

Noaptea trecută peste 300 de separatiști au atacat regimentul Gărzii naționale a Ucrainei din Lugansk. Militanții au folosit puști, mitraliere și mortiere și au preluat controlul asupra bazei militare.

Anterior, peste 300 de teroriști și doi militari ucraineni au murit în regiunea Donețk, iar alți 500 de teroriști și 45 de ucraineni au fost răniți, potrivit coordonatorilor operațiunii atitero.

Ministrul de Interne, Arsen Avakov a anunțat pe o rețea de socializare că în regiune au avut loc schimburi de focuri, iar mai multe posturi de control ale forțelor pro-ruse au fost distruse. Oficialul i-a îndemnat pe locuitorii din Sloviansk, dar şi pe cei din Kramatorsk şi Krasnîi Liman să rămână în case.

Între timp, Preşedintele interimar ucrainean a ordonat secretarului Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, să examineze în regim de urgenţă propunerea de a institui legea marţială în regiunile Doneţk şi Lugansk. Astfel, s-ar opri conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei, iar activitatea din regiuni ar reveni la normal.