Criza din sănătate: La Brașov, pacienții așteaptă câteva luni pentru o consultație de specialitate

Pentru că sunt puțini medici specialiști în comparație cu numărul de pacienți, la Brașov, bolnavii au ajuns să aștepte și câteva luni pentru o consultație medicală. Deși situația este cunoscută la nivelul județului, până acum nu s-au găsit soluții care să-i încurajeje pe medici. Așa că, aceștia continuă să plece, iar posturile vacante din spitale ramân neocupate – după cum transmite corespondentul Europa FM, Cristina Nica.

Două, trei luni de zile. Acesta este termenul mediu de așteptare al bolnavilor de la Brașov care vor să ajungă pentru o consultație în cabinetul unui medic cardiolog, urolog sau alergolog. Pentru că sunt tot mai puțini medici specialiști, programările la aceștia se fac pe perioade care depășesc și jumătate de an. În tot acest timp, pacienții umplu cabinetele medicilor de familie, pentru a își reînnoi trimiterile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă că sunt puși pe drumuri, cei mai mulți pacienti sunt nevoiți să își aștepte programarea, pentru că nu își permit să achite aceeași consultație, nedecontată de Casa de Asigurări de Sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu doar medicii specialisti sunt putini la Brasov, ci si cei care lucreaza in serviciul de urgenta. Doar opt medici acopera in momentul de fata, 24 din 24 de ore, cele două linii de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi o linie de gardă de Terapie Intensivă Mobilă. Chiar daca Spitalul Judetean brasov scoate mereu posturi la concurs, de multe ori acestea raman neocupate, pentru ca medicii nici macar nu candideaza pentru ele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS