Criza climatică „va eclipsa” impactul pandemiei, consideră prinţul Charles

Moştenitorul coroanei britanice a lansat, duminică, un apel la acţiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, al căror impact îl „va eclipsa”, în opinia lui, pe cel al pandemiei de COVID-19, notează AFP.

„Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate” pentru a crea „un viitor mai durabil şi incluziv”, a declarat Prinţul Charles într-un mesaj înregistrat care urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York.

„Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora”, a continuat prinţul, în vârstă de 71 de ani, susținător actov al cauzelor legate de mediul înconjurător.

„Criza (mediului înconjurător) există de mult prea mulţi ani – denunţată, denigrată şi negată”, a adăugat el. „Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus”, a insistat Charles.

În luna ianuarie, în faţa elitei mondiale reunite la Forumul Economic de la Davos, în Elveţia, prinţul Charles a lansat un semnal de alarmă în legătură cu schimbările climatice, înainte de a se întâlni cu tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS