Confidenţialitate

Cristina Tunegaru: Trebuie găsită o metodă de evaluare autentică a profesorilor | AUDIO

Profesoara Cristina Tunegaru a fost vineri în dialog cu ascultătorii Europa FM, în emisiunea Deșteptarea României, vorbind despre marile probleme ale învățământului românesc. În opinia sa, este absolut firesc ca profesorii să fie trași la răspundere pentru rezultatele elevilor lor.

Cristina Tunegaru crede că trebuie găsită o metodă de evaluare autentică.

În opinia sa, esențial ar fi ca școala să fie responsabilă pentru rezultatele elevilor, iar profesorii să fie evaluați în funcție de asta, cu adevărat, nu doar de formă, cum se întâmplă acum.

Alice Iacobescu a urmărit emisiunea și a extras câteva pasaje:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am început campania Deșteptarea României la Europa FM pe 8 februarie, exact în ziua în care școlile din România s-au redeschis pentru elevii și profesorii lor.

Timp de o săptămână am căutat să aflăm de ce s-a prăbușit calitatea educației în România. După un inventar al problemelor, fiecare venită și cu soluții din partea ascultătorilor Europa FM, în a doua săptămână a discuțiilor despre Educație ne-am îndreptat atenția asupra profesorilor.

Vinerea viitoare, de la ora 13:15, Cătălin Striblea îl are invitat la Deșteptarea României, în dialog cu ascultătorii, pe ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.