Confidenţialitate

Cristiano Ronaldo merge la Cupa Mondială

Naţionalele Portugaliei şi Franţei s-au calificat direct la Cupa Mondială de anul viitor, iar Suedia, Elveţia şi Grecia vor juca baraje pentru competiţia din Rusia, după meciurile din ultima etapă a preliminariilor din zona Europei.

În Grupa A, Franţa a învins Belarus cu 2-1, prin golurile lui Griezmann şi Giroud, Luxemburg a remizat cu Bulgaria: 1-1, iar Olanda a trecut de Suedia cu 2-0 dintr-o “dublă” a lui Robben. S-a calificat Franţa cu 23 puncte, iar Suedia – cu 19 puncte, a prins barajul, în timp ce Olanda, Bulgaria, Luxemburg şi Belarus au ratat obiectivul.

În Grupa B, Ungaria a depăşit Insulele Feroe cu 1-0, Letonia a surclasat Andorra cu 4-0, iar Portugalia a învins cu 2-0 Elveţia. Ronaldo nu a marcat, dar lusitanii s-au calificat direct, Elveţia merge la baraj. Rămân acasă Ungaria, Feroe, Letonia şi Andorra.

În Grupa H, Belgia a trecut de Cipru cu 4-0, Estonia a pierdut în Bosnia-Herţegovina cu 1-2 şi Grecia n-a avut probleme cu Gibraltar: 4-0. S-a calificat direct Belgia, Grecia a prins barajul, iar Bosnia, Estonia, Cipru şi Gibraltar vor urmări Cupa Mondială la televizor.

De subliniat că Olanda nu va juca la turneul final din 2018, după ce a ratat participarea şi la Euro 2016.