Cristian Tudor Popescu: Tenisul jucat de Simona Halep îi deschide perspective extraordinare | AUDIO

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru EUROPA FM trimful Simonei Halep, care – calificată în finala turneului de la Beijing – a urcat pe prima poziție în clasamentul mondial feminin (WTA).

Gazetarul a amintit că, în confruntarea cu Jelena Ostapenko, românca a rescris finala de la Roland Garros, pe care a pierdut-o în fața jucătoarei letone.

”Pentru România este o premieră absolută că o jucătoare este numărul 1 mondial, iar pentru Simona – sigur – este un lucru extraordinar, dar cel mai important este tenisul pe care Simona l-a arătat la Beijing. Odată cu bariera care s-a spart în mintea ei în meciul cu Șarapova, când Simona a trecut – în sfârșit – de la jocul ei defensiv, foarte solid de altfel, în fața atacantelor pur-sânge, la jocul de ripostă. A atacat-o pe Șarapova, spre umirea acesteia.

Nu a mai lăsat-o să ia tot timpul inițiativa, și-a dat voie Simona să și atace, nu numai să se apere și asta s-a văzut și în meciul cu Ostapenko, care atacă – poate – și mai intens decât Șarapova.

Sunt schimbări fundamentale în jocul Simonei, are un serviciu producător de ași, serviciul 1, face foarte puține duble-greșeli.

Are un serviciu 2 mult mai greu atacabil, iar din câmp își asumă lovituri decisive atunci când trebuie. Poate că secvența emblematică pentru tot ce se întâmplă este acel schimb de peste 20 de lovituri, undeva pe la 3-1, în primul set cu Ostapenko, lovituri care n-au mai fost năpraznice din partea lui Ostapenko și recuperate de Simona. La fiecare torpilă care îi venea de dincolo de fileu, Simona a ripostat și ea cu lovitură tare.

Cu acest tenis, acesta este marele câștig, pentru că numărul 1 mondial acum este ceva relativ, acest tenis arătat de Simona la Beijing deschide niște perspective extraordinare pentru ea la Turneul Campioanelor și la Grand Slam-urile de anul viitor.

Simona are față acum – cum se spune în tenis – să câștige mari turnee și un Grand Slem”, a opinat Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS