Cristian Tudor Popescu: “Pentru mine Moș Crăciun a murit… foarte repede” – VIDEO

În ajun de Crăciun, Europa FM prezintă o ediție specială a emisiunii Deșteptarea cu Vlad Petreanu și George Zafiu în care unii dintre cei mai importanți jurnaliști și artiști povestesc despre zilele de Craciun din copilăria lor.

Printre invitați a fost și scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu care a făcut câteva mărturisiri emoționante din copilărie.

”Pentru mine Moș Crăciun a murit foarte repede. Îmi aduc aminte că am venit și eu acasă de la joacă, în primul Crăciun pe care mi-l amintesc, nu eram la școală, aveam în jur de 4-5 ani cred, și-am spus: Mamă, mie ce-mi aduce Moș Crăciun?

Și mama mea mi-a spus îți aduce o cutie de bomboane, un pix și… nu știu ce îmi mai luase… dar nu ți le aduce el, ți le aduc eu, Moș Crăciun nu există , o să primești și tu ceva, dar ți le aduc eu n-are cine să ți le aducă altcineva.

“Și n-avea pentru că trăiam cu mama și bunica mea, nu era nimeni altcineva prin jur”, completează Cristian Tudor Popescu.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a mai povestit în aceeași emisiune despre cum, în aceeași perioadă a văzut tăierea unui porc, drept care ani de zile nu a putut mânca cârnați și fripturi de Crăciun și Revelion. “Nu puteam fizic. Cu trecerea vremii, am început să mănânc.”

”Tocmai de aceea aș propune ca, așa cum președintele american grațiază un curcan de Thanksgiving Day, aș propune ca președintele Iohannis să grațieze un porc de Crăciun. Și să rămână asta în tradiție: președintele României să grațieze un porc. ”

Întrebat de George Zafiu ce face de Crăciun și ce-a făcut dincolo de anii copilăriei, Cristian Tudor Popescu a început să zâmbească “Nu e bine să spun pentru că întristez ascultătorii. De Craciunul ăsta îmi doresc să zac și să mă odihnesc pentru că am avut mult de lucru lunile acestea la Europa FM, la Digi, mai nou la Republica. Mai am și un curs de Istoria Cinematografului Românesc la Cinemateca Română și îmi cam sare zmalțul, așa că aștept să mă odihnesc de Crăciun.”