Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Nu mai vorbim de atentate, ci de asasinate AUDIO

Londra a fost lovită aseară din nou de atacuri teroriste. În total, șase oameni au murit azi noapte la Londra și 48 au fost răniți după ce trei bărbați au intrat cu o dubă în pietoni pe London Bridge. Apoi au ieșit din mașină și au  înjunghiat trecători pe stradă şi persoane în baruri şi restaurante din zonă. Cei trei atacatori au fost uciși în doar 8 minute de la primul incident.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că atacurile teroriste din ultima vreme sunt de fapt asasinate.

Realizatorul emisiunii Avocatul Diavolului a spus la Europa FM:  “Atentat este un cuvânt cu încărcătură politică. Atentatorii luau ostatici și comiteau crime pentru a obține ceva, pentru a negocia ceva cu autoritățile. Acești ucigași însă, nu doresc să negocieze nimic. Nu doresc decât să provoace cât mai multă durere oamenilor, în contra partidă, repetă ei, cu durerea și suferința celor care mor în Irak și Siria,”crede Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Care ar fi soluțiile pentru stoparea acestor atacuri ? Actiuni comune și unite ale marilor lideri ai lumii, crede gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Europa FM:

Soluția este unitatea de acțiune, înțelegerea între Statele Unite, UE, Marea Britanie pentru a lichida prin acțiune comună formațiunile din Orientul Mijlociu. Altfel, nu vor diminua în intensitate aceste asasinate.O altă măsură care se poate lua și văd că nimeni nu reușește să o respecte este aceea de a nu mai fi difuzat în mass-media numele atacatorilor. Ei nu mai  trebuie să beneficieze de această notorietate pe care o urmăresc. Este o batjocură, o jignire groaznică la adresa celor uciși, să pronunți numele celor uciși alături de cel al ucigașului. E ca și cum ai pune călăii în aceeași groapă cu victimele. Un alt lucru interesant care m-a frapat și a trecut neobservat: moscheile tuturor comunităților musulmane de acolo au refuzat să preia hoitul atacatorului din Manchester, pentru a-l înmormânta, ” adaugă Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.