Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: N-o să mai scăpăm de COVID niciodată. Orice persoană vaccinată este un câștig | VIDEO

Cristian Tudor Popescu și Adriana Nedelea au discutat, în emisiunea Piața Victoriei, despre restricțiile intrate recent în vigoare și evoluția pandemiei de coronavirus.

Măsurile adoptate de autorități nu sunt suficient de dure pentru a opri creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus, susține Cristian Tudor Popescu, care este de părere că ar fi trebuit ca guvernanții să introducă o carantină națională, asemănătoare cu cea din starea de urgență:

„E limpede în acest moment, din moment ce nu ai luat măsurile astea, le-ai luat de duminică, nu ai cum să ai scădere. Dacă măsurile vor fi suficient de eficiente, scăderea o s-o ai peste 3 săptămâni, o lună, o lună și ceva. E clar că această incidență a cazurilor va crește în continuare și va depăși 7,5 și atunci nu e logic să iei acum măsura cea mai dură, carantina totală și peste 3 săptămâni să începi să relaxezi treptat?”

De altfel, gazetarul și scriitorul spune că infecția COVID-19 nu va putea fi eradicată, însă se dorește ca aceasta să poată fi tratată mai ușor, la fel ca și gripa:

„O extrapolare simplă ne arată că nu se poate așa ceva. Văd și eu care e ritmul. Și dacă nu o să fie 10 milioane în septembrie, dar dacă o să fie 7 milioane acesta este un lucru bun. N-o să mai scăpăm de Covidul ăsta niciodată. Stimați concetățeni, suntem conștienți de faptul că de Covid nu vom scăpa niciodată, cel mult obiectivul este să-l aducem la nivelul gripei.”

Tocmai din acest motiv este foarte important să ne vaccinăm anti-COVID, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Europa FM:

„Orice persoană vaccinată, chiar dacă nu se vor atinge 10 milioane, este un câștig.”

Emisiunea integrală: