Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Klaus Iohannis nu poate să nu aprobe revocarea lui Stelian Ion | AUDIO

În scandalul din coaliția de guvernare provocat de decizia premierului de a-l revoca pe ministrul Justiției,

Gazetarul Cristian Tudor Popescu nu crede că USR PLUS va ieși de la guvernare, ci mai degrabă că va forța moțiunea de cenzură.

Vă amintim, conducerea USR PLUS a decis aseară să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîțu și să înceapă negocieri pentru desemnarea unui nou premier.

Dacă discuţiile despre formarea unui nou cabinet la palatul Victoria vor eşua, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

Cristian Tudor Popescu spune la Europa FM că, principial, gestul cel mai logic al USR PLUS ar fi să iasă de la guvernare pentru că nu-și poate pune în practică programul de reforme pentru care a fost votat, dar că nu crede că liderii partidului sunt dispuși să facă acest lucru.

El atrage atenția că votarea moțiunii de cenzură este o mișcare problematică pentru USR PLUS.

”A vota moțiunea de cenzură – moțiunea de cenzură a cui? A PSD? A AUR? A vota moțiunea de cenzură a Opoziției înseamnă o discreditare. În nici un caz nu câștigă în ochii propriului electorat. Deci, iar este o manevră politicianistă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a mai spus în emisiunea Deșteptarea de Vară la Europa FM că se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să aprobe revocarea ministrului de Justiție, Stelian Ion.

”Nu poate să nu aprobe revocarea lui Stelian Ion pentru că asta ar însemna să-l abandoneze pe Florin Cîțu, pe care l-a susținut constant în bătălia cu Ludovic Orban ca și în bătălia cu USR PLUS, care datează din perioada schimbării lui Voiculescu de la Sănătate. Nu are cum președintele Iohannis să îl lase în offside pe Florin Cîțu dacă nu ar accepta revocarea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.