Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, după ce Vlad Voiculescu a stat fără mască în Parlament: Ați greșit, plătiți, nu numai amenda!

Cristian Tudor Popscu a comentat, la Piața Victoriei, momentul în care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost surprins în Parlament fără mască de protecție.

Nu există o justificare validă pentru faptul că ministrul nu purta masca de protecție, susține gazetarul și scriitorul, pentru că Vlad Voiculescu trebuie să transmită mesajul că masca trebuie purtată oricând, în condițiile prevăzute de lege:

„Asta mai lipsea, ce-i lipsea acum, să stea fără mască în Parlament și să fie fotografiat și după aia să justifice într-un mod… Este minciună în falși, cum zicea Ceaușescu. Am văzut și eu imagini în care domnul Voiculescu este cu o persoană, la mai puțin de 2 metri și e cu masca în mână. Mi se pare că se află într-un hol și că e cu o persoană în față.”

Ministrul Sănătății trebuie să aibă grijă tot timpul să nu facă astfel de greșeli, întrucât reprezintă una dintre persoanele care este urmărită cu mare atenție de populație în această perioadă de pandemie:

„Nu poate să-i vindece el pe bolnavi, dar poate să dea niște mesaje ca oamenii să se liniștească. Ce mesaje dă de 3 luni încoace? Și acum apare povestea asta cu masca. Domnul Voiculescu trebuia să se considere în Sahara, că are de stat 80 de zile în deșert. Și avea conferință la Bruxelles? Ce poate fi mai important decât mesajul? (…) Nu poate exista nicio justificare pentru asta, niște prostii cu ce spune acolo, cu Bruxelles și cu apa.”

Drept urmare, Vlad Voiculescu trebuie să-și asume toate consecințele gestului său, mai spune Cristian Tudor Popescu:

„Băsescu spunea <<am greșit, acum ce să facem, sunt și eu om, vă rog să mă iertați>>. Ai greșit, dar greșeala, mai ales când este vorba de persoane cu funcții, este urmată de plată, de sancțiune. Domnul ministru, ați greșit, plătiți, nu numai amenda, amenda e nimic.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: