Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre scandalul de la Spitalul Foișor: Cineva, una sau mai multe persoane, trebuie să plătească

Jurnalistul și gazetarul Cristian Tudor Popescu spune, la Europa FM, că evacuarea pacienților din Spitalul Foișor s-ar fi putut face din timp și organizat.

În plus, managerul spitalului nu ar trebui să se opună unui ordin venit de la autorități:

„De ce a fost nevoie să fie anunțată și executată această operațiune într-o singură zi? Nu se știa care este evoluția numărului locurilor la ATI? Se știa foarte bine, nu se putea, de pildă, cu 2-3 zile înainte să se anunțe public, să se anunțe aparținătorii, să știe familiile ce se va întâmpla și apoi să se ia această măsură? Are dreptul managerul spitalului să discute în astfel de situații sau există un comandant al acțiunii și ordinul se execută?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu este de părere că trebuie găsit un responsabil pentru modul în care s-a gestionat evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, vineri noaptea:

„Pentru ce s-a întâmplat acolo, cineva, una sau mai multe persoane, trebuie să răspundă și trebuie să plătească, trebuie să fie sancționate. Dacă nu se va da nimănui nicio sancțiune în urma a ce am văzut acolo, rezultatul va fi catastrofal în imaginea și în părerea publicului față de autorități.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.