Cristian Tudor Popescu despre rezultatul alegerilor: Artizanul, la urma urmei, al acestui scor al PSD este preşedintele Klaus Iohannis – AUDIO

„Artizanul, la urma urmei, al acestui scor al PSD este preşedintele Klaus Iohannis, pentru că domnul Iohannis este cel care a impus-o pe doamna Gorghiu, fără niciun fel de justificare, preşedinte al PNL.

Această doamnă nu are nici măcar nivelul unui secretar al organizaţiei de tineret la PNL şi totuşi a fost înfiptă în vârful partidului de către domnul preşedinte Iohannis”, a comentat Cristian Tudor Popescu, luni, în Deșteptarea.

Rezultatele parțiale BEC după numărarea a peste 80% din voturi arată că PSD câștigă peste 45% din voturi, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

La Camera Deputaților, au fost peste 170.000 de voturi nule, iar la Senat,  peste 160.000.   Următoarele date vor fi anunțate de Biroul Electoral Central la ora 15.00

În Capitală, PSD s-a clasat pe prima poziție cu 38,2%, USR a obținut 25% din voturi, iar PNL doar 11,9%. Partidul condus de Traian Băsescu a obținut 7,17%, ALDE- 6,20, în timp ce independenții Elena Udrea, Remus Cernea sau Teodor Paleologu nu au obținut suficiente voturi pentru un mandat de parlamentar, arată datele BEC la ora 8.30.

PSD a obținut peste 50 de procente în 20 de județe, în timp ce PNL a primit procente peste 20% în Bihor, Sălaj și județul președintelui Klaus Iohannis, Sibiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în străinătate au fost aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. Potrivit datelor BEC,  în Diaspora au votat peste 102.000 de alegători.

Duminică s-a votat în 18.626 secții de votare, prezența la vot fiind de 39,49%, potrivit datelor anunțate de BEC.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS