Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre primarul sectorului 1: Măcar Clotilde Armand face ceva, se agită

Gazetarul și scriitorul Crisitian Tudor Popescu a făcut o analiză a celor mai mediatizați primari ai momentului, Clotilde Armand și Nicușor Dan, la emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, moderată de Adriana Nedelea. În timp ce Clotilde Armand e în conflict cu Romprest, Nicușor Dan este cam absent.

”În primul rând, înainte de a-i aduce niște critici, vreau să spun că doamna Armand face mai mult decât domnul Nicușor Dan. Domnul Nicușor Dan este, așa cum spunea chiar un coleg de partid al dânsului, de la USR PLUS, partidul care l-a susținut în alegeri, că nu înțelege inerția domnului Nicușor Dan. A spus că rezolvă traficul, că a adus specialiști din America, se apucă îndată ce e ales… Ce rezolvă? Traficul este înspăimântător. Măcar doamna Clotilde Armand se agită, face ceva, se bate cu ăștia ”, spune Cristian Tudor Popescu.

Revenind la contractul de salubrizare de la sectorul 1, gazetarul spune că acesta atât de favorizant și le spune românilor să fie atenți.

”Eu am învățat un lucru după 1990. Când văd ceva gratis pentru toată lumea, devin foarte suspicios. Brusc. Pentru că înseamnă că în altă parte se scurg niște bani foarte mulți. Așa a fost ani de zile în sectorul 1 ridicarea acestui gunoi – nu plătiți nimic. Înainte de acest contract, plăteam o sumă primăriei pentru ridicarea gunoiului”, spune Cristian Tudor Popescu despre contractul pe care îl numește ”în defavoarea cetățenilor”.

”Măcar face ceva, dar nu face bine”, a continuat gazetarul despre primarul sectorului 1, pe care îl acuză că nu și-a dat seama că se va ajunge la această situație și nu și-a găsit o firmă de salubrizare de rezervă, pentru a strânge gunoiul atunci când Romprest va refuza să presteze serviciile.

”Într-o astfel de situație, trebuia să vii cu back-up-ul ăsta: da, domnule, plătesc, și ieșea și le spunea cetățenilor – iată ce fac ăștia de la Romprest, nu ridică gunoaiele, iar în situația asta eu angajez temporar o firmă, plătesc, și o să ne coste, pentru a ridica gunoaiele în această perioadă pentru ca să nu fim luați ostatici, să nu fim șantajați”, spune Cristian Tudor Popescu.

”Crede ea că dacă se situează în poziția asta cu cei de la Romprest ea o să câștige ceva capital politic. Nu știu, nu știu dacă câștigă. Pentru că, în situația asta, oamenii spun: gunoiul e în stradă, și ei nu s epot adresa Romprestului, ei se adresează primăriței pe care au ales-o și îi spun: ridicați gunoiul”, spune Cristian Tudor Popescu despre strategia pe care o consideră păguboasă a doamnei Armand.

Cât despre mesajele de pe Facebook ale doamnei Clotilde Armand potrivit cărora astfel de situații, cu neridicarea gunoaielor, nu se vor mai repeta, scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu este tranșant:

”Asta este gargară electorală pură, demagogie pură. Nu poți să spui așa ceva. Că nu se va mai repeta? Ce să se repete? La mine pe stradă, gunoaiele sunt tot acolo. Nu se poate repeta, că nu s-a încheiat. Cum poate ea să garanteze că nu se mai întâmplă? Nu poate! Pentru că ăștia de la Romprest pot să facă ce vor! E bine că face plîngere penală, e bine că cere rezilierea contractului”, apreciază Cristian Tudor Popescu.