Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre noul guvern format: PNL s-a cotârcit cu PSD ori de câte ori a avut ocazia. Singura problemă este să nu se încaiere prea tare pe bani | VIDEO

Într-o Ediție Specială cu Alice Iacobescu și Cătălin Striblea este analizată situația actuală din peisajul politic românesc: numele noului premier și coaliția nou formată. Cristian Tudor Popescu analizează cum va funcționa noul guvern pe care îl are România. Gazetarul spune că PNL „este incapabil să fie lider într-o coaliție. Este incapabil de așa ceva”.

„Este bine pentru ei, pentru cei care constituie această coaliție și, în primul rând, pentru PNL și PSD. Este o corcitură care are șanse mult mai mari de supraviețuire decât precedenta, PNL-USR, pentru că PNL – mai mult decât are acum – nu poate pretinde; asta este valoarea lui ca partid și asta a fost întotdeauna. Este maximul ce are acum. PNL nu poate conduce de unul singur și nu poate să fie lider într-o coaliție. Este incapabil de așa ceva. Aceasta este formula prin care poate rămâne la putere”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

PSD acum vrea acces la bani și are ministerul de Finanțe. Are ministere puternice, o distribuție bună pentru ei și în ultimă instanță va veni și momentul în care vor avea premierul, peste un an și jumătate”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

„PNL este un partid de tejghetari. Nu face altceva decât să se tocmească pentru posturi, influență, bani; și asta face de 30 de ani”, a mai spus gazetarul

Cristian Tudor Popescu descrie PNL-ul: Cine este PNL?

„Bună întrebare. Este un partid fake, inventat după 1990, din amintirile și tradiția partidului interbelic din secolul XIX. PNL nu a fost niciodată un partid de opoziție autentică. A stat acolo ca un tampon, ca o pseudo-opoziție. S-a cotârcit cu PSD în diversele lui forme de câte ori a avut ocazia. P din PNL vine de la pseudo. PNL este un partid pseudo-liberal”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu, despre cum va fi cu PSD la guvernare

„Nu se va face nicio formă în combinația asta. Ambele partide au o componentă comună conservatoare. Vor încerca să ofere și populației cât de cât o linie de supraviețuire. Bani au de la PNRR, singura problemă este să se nu se încaiere pe bani prea tare. Vom intra într-o perioadă de stagnare acum, care își va arăta consecințele pe termen mediu-lung”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Klaus Iohannis anunță numele premierului: Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală