Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre înfrângerea Simonei Halep: N-am înțeles de ce nu a încercat mai multe în acest meci

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, pentru Europa FM, înfrângerea Simonei Halep în fața Serenei Williams, din sferturile de finală de la Australian Open.

Acesta spune că jucătoarea nostră nu a știut să profite de momentele de slăbiciune ale jucătoarei din Statele Unite:

„Serena nu a făcut cel mai bun meci al ei, nu a fost imbatabilă, a avut și momente de slăbiciune, dar Simona nu a știut să profite de ele și aș spune ceva paradoxal, parcă nici nu a vrut. Simona nu a mai servit atât de bine. (…) La inițiativă, nu am înțeles de ce a jucat zgârcit, cu frică în anumite momente, mai degrabă să nu greșească. Era clar că o astfel de atitudine în joc duce la o înfrângere în fața Serenei.”

Scriitorul și gazetarul mai spune că ar fi vrut să vadă mai multe încercări din partea lui Halep:

„N-am înțeles de ce nu a încercat mai multe în acest meci. Aproape aș fi vrut să piardă mai rău, dar s-o fi văzut că încearcă mai multe lucruri în fața Serenei.”

Cristian Tudor Popescu spune că, în ciuda victoriei împotriva Simonei Halep, Serena Williams nu are prima șansă în confruntarea cu Naomi Osaka, din semifinalele compeției din Australia:

„În continuare, eu sunt suporter al Serenei Williams în acest turneu, în care ea joacă extraordinar. Sunt de partea ei în întâlnirea foarte dificilă care urmează pentru Serena Williams, în care nu are prima șansă, în fața lui Naomi Osaka, după părerea mea favorita numărul 1 în cadrul acestui turneu.”