Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre discursul Kamalei Harris: Trebuie să reținem că fiecare centimetru din NATO va fi apărat în cazul unui atac | VIDEO

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus la Europa FM, într-o Ediție Specială moderată de Cătălin Striblea, că fraza cea mai importantă pe care trebuie s-o reținem din discursul Vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii este următoarea: „Niciun centimetru din NATO nu va rămâne neapărat în cazul unui atac”.

Cristian Tudor Popescu a spus la Europa FM că după această vizită și după discursul Kamalei Harris a rămas cu sentimentul că Vicepreședintele SUA „este un om bun, de bună intenție, de bună conștiință”.

„Dar nu este un diplomat profesionist. Este o diferență clară între aparițiile lui Blinken și aceste apariții ale doamnei Harris la București și Varşovia, care au fost identice. Doamna Harris a venit în calitate de purtătoare de cuvânt pentru președintele Biden. Nu și-a asumat un contur, o poziție personală în această vizită la București. Este o deosebire între ce era Joe Biden pentru Obama, ca Vicepreședinte, și ce este doamna Harris ca Vicepreședinte pentru Joe Biden, dânsa având mai uțină experiență politică decât Joe Biden și nefiind versată în rutinele profesioniste diplomatice, ceea ce este și bine și rău”, a explicat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: Fraza cea mai importantă cu care trebuie să rămânem toți este aceea că niciun centimetru din NATO nu va rămâne neapărat în cazul unui atac

„Discursul său a avut un caracter emoțional. Este afectată și impresionată de ceea ce se întâmplă cu femeile și copiii din Ucraina. Mulțumirile adresate României pentru ceea ce face pentru cei din Ucraina sunt adresate din suflet. Fraza cea mai importantă cu care trebuie să rămânem toți este aceea că niciun centimetru din NATO nu va rămâne neapărat în cazul unui atac”, a explicat gazetarul la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu, despre lipsa cifrelor din discursurile lui Klaus Iohannis și al Kamalei Harris: Nu sunt importante cifrele

„Nu este important pentru că nu are nicio importanță dacă în România se află acum 5 soldați americani, un soldat sau 2000. Și 2000 de soldați reprezintă o forță și este vorba despre batalionul Stryker, un batalion puternic, rutinat. Este deja mult și 2000 de soldați. Ar fi lipsit de sens din punct de vedere strategic să aglomerezi 50.000 de soldați NATO în România când nu știi dacă atacul va fi aici. Acești soldați care sunt în România reprezintă o forță de descurajare – aceasta este principala operațiune pe care o face NATO. Nu este o forță care să lupte cu o invazie rusească în România”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți întreaga „Ediție Specială” Europa FM, moderată de Cătălin Striblea, aici:

Sursa foto: Presidency

Citește și: Kamala Harris: Un atac împotriva unei țări NATO este un atac împotriva tuturor țărilor NATO. | VIDEO