Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre decesul lui Alexei Navalnîi: Navalnîi murea oricum. Putea să moară acum o lună, putea să moară peste câteva zile. Acolo erau condiții de exterminare” | AUDIO

Moartea opozantului rus Alexei Navalnîi era inevitabilă – este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. Scriitorul spune la Europa FM că închisoarea în care fusese tranferat Alexei Navalnîi la finalul anului trecut era un adevărat lagăr de exterminare.

Cristian Tudor Popescu: „Navalnîi murea oricum. Putea să moară acum o lumă, putea să moară peste câteva zile. Acolo erau condiții de exterminare”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu, eu nu cred că Putin a dat ordin în închisoarea Lupul Polar să fie omorât acum Navalnîi. Nu. Navalnîi murea oricum. Putea să moară acum o lumă, putea să moară peste câteva zile. Acolo erau condiții de exterminare. Trebuia, de pildă, să mănânci în zece minute. Era trimis la înviorare la minus 32 de grade”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: „Va fi interpretată ca încercarea lui Putin reușită de a scăpa de cel mai proeminent opozant al lui înainte de alegeri. Ceea ce, dacă ne gândim logic, nu are sens”

Moartea lui Alexei Navalnîi va fi interpretată ca încercarea reușită a liderului rus Vladimir Putin de a scăpa de cel mai proeminent opozant, mai afirmă gazetarul Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Va fi interpretată ca încercarea lui Putin reușită de a scăpa de cel mai proeminent opozant al lui înainte de alegeri. Ceea ce, dacă ne gândim logic, nu are sens. Cu câțiva ani în urmă a fost întrebat Putin după încercarea de otrăvire a lui Navalnîi cu Noviciok dacă este vorba despre un asasinat comandat și el a răspuns așa – de neuitat acest răspuns: <<Dacă aveam de gând să-l omorâm, îl omoram>>”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Armand Goșu, despre decesul lui Alexei Navalny, principalul opozant al lui Vladimir Putin: „Vorbim despre un regim criminal care l-a ucis, l-a asasinat în închisoare” | AUDIO