Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre ce le-ar putea spune Patriarhul Daniel celor reticenți la vaccinare

Cristian Tudor Popescu spune, la Piața Victoriei, că, dacă ar ieși Patriarhul Daniel și ar anunța public faptul că s-a vaccinat anti-Covid, ar ajuta foarte mult campania de imunizare a populației:

„Asta e Săptămâna Patimilor, da? În Săptămâna Patimilor, dacă ar ieși Patriarhul Daniel acum și nu trebuie să-și suflece hainele preoțești ca să se vaccineze, este suficient să anunțe Patriarhul că s-a vaccinat, atât. <<Domnule, m-am vaccinat, vaccinul este și el de la Dumnezeu>>.”

Sunt însă fețe bisericești care ajută autoritățile în a-i convinge pe oameni de beneficiile vaccinării, dar niciuna nu are puterea pe care o are cel aflat în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, spune gazetarul și scriitorul:

„Printre cei care sunt anti-vaccin, foarte mulți sunt religioși practicanți. Deci, dacă ar da un astfel de semnal, am văzut că Biserica Ortodoxă a dat semnale în sensul susținerii campaniei de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a vaccinat, iar preoții au discutat cu Guvernul să contribuie la îndemnarea cetățenilor pentru a se vaccina, dar dacă ar face-o Patriarhul ar fi, după părerea mea, un efect foarte puternic asupra celor care sunt reticenți la vaccinare.”