Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre aderarea României la Schengen: „Uniunea Europeană este blocată de o singură țară” | AUDIO

Este foarte bine că autoritățile din România insistă pentru un vot în Consiliul JAI de joi, în ciuda opoziției Austriei, spune la Europa FM gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu. Pentru că Austria nu are argumente pentru un eventual veto, se va vedea că poziția oficialităților de la Viena este una izolată la nivel european.

Dar acest lucru arată și că avem o problemă privind cum funcționează mecanismele în Uniunea Europeană, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu:

„Faptul că forțăm votul astăzi nu vom face decât să punem în lumină, deci să vadă întreaga lume, faptul că Uniunea Europeană este blocată de o singură țară, să arătăm că nu mai este vorba de o problemă cu România sau cu Bulgaria. Este vorba de o problemă a Uniunii Europene, de funcționare a Uniunii Europene.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce poate face România în cazul unui vot negativ joi? Gazetarul Cristian Tudor Popescu în emisiunea Deșteptarea la Europa FM:

„În niciun caz măsuri de genul acesta, scoaterea firmelor austriece din România și introducerea de vize pentru cetățenii austrieci și așa mai departe. Astea sunt niște răbufniri care nu trebuie luate în considerare de niște politicieni serioși. România trebuie să continue demersurile la fel ca și până acum pentru intrarea în spațiul Schengen pentru că în ultimă instanță ceea ce va rămâne este imaginea. Imaginea României este bună, iese bine România din această bătălie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: România va cere Consiliului JAI vot pe aderarea la Schengen. Ciucă și cancelarul Austriei au avut o discuție telefonică