Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Dacian Cioloș nu va avea un viitor în peisajul politic românesc | AUDIO

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat la Europa FM, în emisiunea „Piața Victoriei”, demisia lui Dacian Cioloș de la președinția USR. Cristian Tudor Popescu a spus că USR este în cădere când vine vorba despre încrederea populației în partid, iar căderea a început atunci când USR a ieșit de la guvernare și s-a „cuplat cu USR încercând atunci să depună o moțiune de cenzură cu AUR”. Gazetarul a mai explicat că unificarea USR cu PLUS nu se va putea întâmpla sub conducerea lui Cătălin Drulă pentru că Drulă „nu va reuși să unifice, fără zdruncinături, acest partid cu structură anarhică – USR”. Mai mult, gazetarul Cristian Tudor Popescu a explicat că USR nu are nicio șansă să concureze cu AUR. 

„USR a intrat într-o cădere din punctul de vedere al încrederii a populației din momentul în care a ieșit de la guvernare, din momentul cuplării cu AUR încercând atunci să depună o moțiune de cenzură cu AUR. Am spus că AUR va câștiga și USR va pierde, ceea ce s-a și întâmplat. Demisia lui Dacian Cioloș nu face decât să accentueze coborârea USR-ului, ea existând și înainte”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: Alegerea lui Dacian Cioloș președinte a fost un accident

„Fuziunea dintre cele două partide a fost făcută pentru că USR, partidul evident mai mare – a intenționat să fie și mai mare – de aceea a acceptat USR fuziunea cu PLUS. Să conducă tot USR și PLUS să fie dizolvat în USR. Nu s-a întâmplat așa. Alegerea lui Dacian Cioloș președinte a fost un accident. Faptul că Biroul Național a fost și este controlat de echipa Barna era un lucru firesc.

Domnul Cioloș a stat acolo 4 luni de zile de pomană. A constatat că nu are nicio putere, nu poate să-și împingă oamenii în față, nu controlează partidul. Și atunci a forțat. Ce am văzut, așa-zisa prezentare a unui program de reforme – pentru oricine cât de cât atent se vede că a folosit o metodă veche în partide, în politică, folosită în special de comuniști de multe ori – a încercat să diminueze puterea echipei Barna din Biroul Național. Venind cu echipele din afară… Nu, era vorba de a neutraliza puterea echipei Barna și de a prelua domnul Cioloș puterea în partid pe persoană fizică”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: Nu cred că domnul Drulă va fi un factor de unificare al USR cu PLUS. Domnul Drulă este domnul dur, cu ranga

„Nu cred că domnul Drulă, care acum va conduce partidul, poate și pe viitor, va fi un factor de unificare al USR cu PLUS din stilul pe care l-a afișat până acum. Domnul Drulă, din stilul afișat până acumn, este domnul dur, cu ranga – nu va reuși să unifice, fără zdruncinături, acest partid cu structură anarhică care este USR”, a mai spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

„De asemenea, oamenii pe care i-a împins în față domnul Cioloș vor fi înlăturați”, a adăugat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: Partidul condus de domnul Drulă nu are nicio șansă să concureze cu AUR

„Azi a pierdut încă o bucată din capitalul electoral USR PLUS. Nu are nicio perspectivă să fie principala forță de opoziție pentru că are un adversar foarte puternic – AUR – care are un discurs violent cu o componente fizice – agresează persoane, demnitari, instituții, la modul fizic, și e foarte greu; se adresează unui public din România care prizează mult grobianismul, violența, mârlănia, brutalitatea lipsită de creier și în această zonă partidul condus de domnul Drulă nu are nicio șansă să-i concureze pe cei de la AUR”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„A spus un lucru corect domnul Cioloș, că nu există nicio persoană – întrebat fiind – care să conducă singură acest partid, să ia puterea personal. Da, aici are dreptate. Pentru că acest partid este în general neguvernabil. Are o structură composită, sunt tot felul de oameni care au fost învățați să-și exprime poziția, asta e cultura în care au crescut. Este foarte greu ca acest partid să fie unificat, să aibă o conduită compactă în peisajul politic românesc încercând să concureze partidele aflate la putere”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: Dacian Cioloș se va duce la Renew Europe, al domnului Macron, dar în peisajul politic românesc nu va avea un viitor

„Reorganizare, reformare… îmi amintesc de un cântec al lui Valeriu Sterian – inchiziție, percheziție… – tot atâta semnificație au și vorbele lui Dacian Cioloș. Se duce la partidul Renew Europe, al domnului Macron, unde și era; nu cred că nu va avea o pâine de mâncat pe undeva, dar în peisajul politic românesc nu va avea un viitor”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu, despre scandalul Virgil Popescu – George Simion din Parlamentul României

„Avem o radiografie a poporului român în care se vede cât din acest popor este alcătuit din pitecantropi. Există în fiecare popor un procentaj de persoane care se simt foarte bine într-o astfel de atmosferă, de violență – care este singurul program politic al acestui partid extremist, antisemit, xenofob, antiuman, care culmea se numește Alianța pentru Unirea Românilor. Toate demersurile lui sunt de a da la cap persoanelor care nu le convin lor, celor de la AUR, și există un număr de cetățeni ai acestei țări care aplaudă așa ceva, răcnesc și se bucură și pe ei mizează AUR. Va continua în acest fel și o să vedem câți îl vor susține”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Dacian Cioloș și-a anunțat demisia de la șefia USR: „Partidul are nevoie de reîmprospătare, de reconectare la societate” | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir