Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: “Casa Regală rămâne un ONG odată cu dispariția Regelui” – AUDIO

Cristian Tudor Popescu a comentat, în direct, într-o ediție specială la Europa FM, dispariția Regelui Mihai.

Scriitorul și gazetarul crede că Regele Mihai a predat o lecție de noblețe, o atitudine foarte rar întâlnită în ziua de astăzi.

Mihai I a păstrat, în această țară, pana in ultimele clipe, imaginea a ceva rar, dacă nu complet absent în peisajul politic romanesc din ultima mai bine de jumatate de veac și anume noblețea,  noblețea fiintei umane.  Contrastul dintre acest om – între modul sau de a se purta în acelasi timp modest, lipsit de aroganță, lipsit de aceasta trufie si ”neamprostie” a tuturor politicienilor pe care i-am văzut manifestându-se în spatiul public in ultimii 26 de ani”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Aceasta noblete extraordinara a lui de a nu fi arogant si,  in acelasi timp, de a pune o distanta între el și ceilalți: mesajul lui era întotdeauna – nu vreau sa va domin prin putere, nu vreau sa fac uz asupra voastra, dar nu ma atingeti.  Asa ceva nu mai exista, odata cu disparitia Regelui Mihai”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Casa Regală rămâne un ONG în clipa de față, odată cu dispariția Regelui.  Dispare nu numai regalitatea, ci și – mai grav – noblețea”, a punctat scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.