Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: ”Astăzi, românii luptă cu ei înșiși pentru a scoate România din Europa” – AUDIO

”Sunt 100 de ani de când românii au luptat cu marile puteri pentru ca o țară numită România să existe în Europa. Astăzi, românii luptă cu ei înșiși pentru a scoate România din Europa. Atunci am avut noroc. Și un rege! Acum, sper să avem…ghinion…”, spune scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis în şedinţa de vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta. Decizia vine la o zi după ce Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni cu executare.

În afara funcției de lider al PSD, Liviu Dragnea este și președintele Camerei Deputaţilor.

Din aceste poziții oficiale, Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă că se pregătește o nouă OUG pentru a urgenta schimbările pe care le dorește în justiție. Mai mult, el a transmis scuze ”miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosare”, inducând în mod eronat în spațiul public date care nu sunt suținute de cifrele oficiale.

“Îmi cer iertare celor care ne privesc şi miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosare. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal.

Probabil că n-or să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurilor normale – dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, dacă e vorba de Fondul Suveran de Dezvoltare, dacă e vorba de alte legi cu influenţă economică pozitivă sau socială, legile Justiţiei, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar să nu se mai pună în practică. Doar-doar până atunci să se dea Guvernul jos, reuşesc să distrugă PSD şi majoritatea parlamentară”, a spus liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, vineri, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Miile de condamnați pentru abuz în serviciu cărora Liviu Dragnea le-a cerut scuze aseară nu există.

Un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor arată că, la începutul acestui an, în închisorile din România erau doar 73 de persoane condamnate pentru abuz în serviciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.