Cristian Tudor Popescu, aniversatul zilei în Deşteptarea

Vlad Petreanu şi George Zafiu i-au provocat miercuri, 1 octombrie, pe ascultătorii Europa FM să ghicească numele aniversatului Cristian Tudor Popescu.

‘Ca să ne spuneţi cine este eroul de astăzi de la Născut de ziua lui puteţi sa va duceţi cu imaginaţia, sau cu intuiţia, acolo unde vă poarta Gândul.

Sa va dăm câteva detalii despre el:

  • dacă oamenii obișnuiți se tem de Judecata de Apoi, politicienii se tem de a lui Judecată de…Joi.

  • desi a scris literatura SF, este un foarte fin observator al realitatii.

  • Pasiunea lui pentru tenis e atat de mare incat, de multe ori, da condeiul pentru racheta.

  • A condus Clubul Roman de Presă și incă îi mai sancționează in editorialele sale pe ziariștii care-și fac meseria de rușine.

  • Deține un doctorat in cinematografie și in 2011 a primit premiul Academic al Uniunii Cineaștilor din România pentru volumul Filmul surd în România mută: politică și propagandă în filmul românesc de ficțiune (1912-1989)

Revenind la trăirile eroului nostru de astăzi pe durata meciurilor de tenis, trebuie să admitem că cel născut de ziua lui este în fruntea personalităților ce s-au declarat fan-Simona Halep.

‘Pentru mine, spunea recent sărbătoritul nostru, Simona Halep rămâne miezul de stea în care am toată încrederea’, au încercat să-i creioneze matinalii Vlad şi George portretul lui Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu, născut pe 1 octombrie 1956, la Bucureşti, este absolvent al Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare din Bucureşti. Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti din România de dupa 1989.

Este senior editor al cotidianului Gândul, filmolog, doctor în cinematografie al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I.L. Caragiale’, unde susţine un curs de Tehnici de manipulare şi propagandă în cinematografie şi televiziune.

Cristian Tudor Popescu poate fi ascultat în fiecare joi, la Europa FM, în emisiunea Deşteptarea, cu rubrica ‘Judecata de Joi’, ale cărei înregistrări pot fi găsite şi pe europafm.ro.