Cristian Rizea se ascunde în Chișinău

Fostul deputat PSD Cristian Rizea se ascunde în Chișinău, după ce a fost dat în urmărire internațională, scrie publicația „Gândul„.

El a fost condamnat în luna martie la aproape 5 ani de închisoare pentru că a cerut 300.000 de euro de la un om de afaceri și a intervenit pe lângă autorități astfel încât să fie rezolvate anumite interese personaleale afeceristului.

După o investigație de două luni, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost surprins în Chișinău de jurnaliștii publicației „Gândul”.

Politicianul fugar a fost fotografiat pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală.

Cristian Rizea ar avea puține ieșiri publice în capitala Rep. Moldova și puține legături, tocmai pentru a se proteja.

„Gândul” scrie că Rizea are dublă cetățenie, adică și moldovenească, „obținută cu ajutorul unor oficiali PSD”.

Surse din cadrul Poliție Române au confirmat pentru agenția de știri MEDIAFAX că fostul deputat se află în Chișinău, însă deocamdată nu au primit nicio confirmare oficială din partea autorităților din Republica Moldova.

La sfârșitul lunii martie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Cristian Rizea a primit de la Lucian Colțea, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro și a intervenit în interesul afaceristului la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi primăria comunei Chiajna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS