Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone, trimis în judecată în dosarul în care a semnat autorizații pentru firmele copiilor săi

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul General pentru trei infracțiuni de conflict de interese.

E vorba de dosarul în care acesta a semnat ilegal autorizații pentru firme conduse de cei doi copii ai săi,  respectiv pentru un restaurant, un magazin şi o firmă de activităţi recreative şi distractive care a închiriat un teren în Parcul Lumea Copiilor, în zona karturi.

”În calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, în perioada 2013 – 2014, a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru SC G.T.E. SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numiţii P.V. şi P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, şi în urma obţinerii cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială”, anunță procurorii de la Parchetul General.

”Totodată, în aceeași calitate, inculpatul, în perioada 2013- 2015, a semnat pentru SC S.T.K. SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, două acorduri de funcţionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucureşti, societate la care  numitul P.V. (fiul acestuia)  deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială.  De asemenea, în calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a semnat, în anul 2015,  acordul de funcţionare  pentru un punct de lucru din  București al SC C. SRL, având ca obiect principal de activitate comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M.( fiica acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început desfăşurarea  activităţii comerciale.” se mai arată în comunicatul procurorilor.

Dosarul se va judeca la Judecătoriei Sectorului 4 București.

 

Dosarul a fost deschis de Parchetul General după ce Agenţia Naţională de Integritate a reclamat, la jumătatea lunii septembrie, că Popescu Piedone a fost în conflict de interese.

ANI constatase că una dintre firme a avut patru contracte cu ADP Sector 4 pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 de metri pătraţi, în realitate ocupând o suprafaţă de aproape şase ori mai mare, iar chiria era de 0,44 lei/mp/zi, ulterior crescând la 0,57 lei/mp/zi.