Cristian Popescu Piedone și-a depus din nou candidatura pentru Primăria Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone nu renunță la candidatura. Săptămâna trecută, candidatura lui ca independent fusese respinsă de Tribunalul București deoarece doar jumătate dintre semnăturile strânse îndeplineau condițiile legale. De data aceasta, el este candidat el Partidului Puterii Umaniste.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral din sectorul 4 este cel care a precizat că fostul primal al sectorului şi-a depus candidatura pentru cu 5.600 de semnături din partea Partidului Puterii Umaniste. Formațiunea politică a decis săptămâna trecută că îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone pentru postul de primar în sectorul 4 deși Maria Grapini, copreședinte al partidului, s-a opus acestui lucru.

După ce candidatura ca independent i-a fost respinsă marțea trecută, Cristian Popescu Piedone şi-a depus a doua zi adeziunea la filiala Sectorului 4 a Partidului Puterii Umaniste. Tribunalul București a motivat respingerea candidaturii prin faptul că au fost îndeplinite condiţiile legale pentru un număr de doar 2.550 de semnături din totalul de 5.076 pe care candidatul le-a prezentat.

Cristian Popescu Piedone a fost primarul sectorului 4 din București din 2008 până în 2015. Anul trecut la începutul lunii noiembrie și-a dat demisia, ca urmare a incendiului de la clubul Colectiv în care au murit 64 de oameni.

Intre timp, astăzi, a fost trimis în judecată dosarul Colectiv. Fostul primar Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu şi fals în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS